Her er hva jeg puttet i herligheten:
10 poteter
1/2 purreløk (den hvite enden)
2 fedd hvitløk
2 dl fløte
8 dl grønnsaksbuljong
(funker fint med kube)
Noen skiver choritzo(du finner hele pølser rimelig på Rema)
Salt og pepper
Deretter trillet jeg oppi disse ingrediensene, som du strengt tatt kan droppe om du vil.
1 - 2 ss sitronsaft
1/2 revet muskatnøtt
2 bay leaves (hva pokker heter det på norsk??)
Sleng skivede poteter, purre og hvitøk i buljongen. Jevn suppa med stavmikser, og ha deretter fløten i. Hell i skåler, pynt med choritzo (bacon/spekeskinke funker sikkert også) og noen ringer med purre.
...og sånn ble den. Herlig!
Ps - suppa er mildt sagt mektig.
Glede mæ til å prøve den ut :) Gjerne flere mat tips fra mester kokken :D
SvarSlettMen, ka anna har du på suppa? Og chorizo'en, har du steika den? Ser veldig godt ut, æ har skrevve den i oppskriftsboka mi :D xx
SvarSlettÅh NAM! Suppefest hos dåkker igjen i påsken? :)
SvarSlettBay leaf = laurbærblad
Så bra! Det er bare stekt choritzo på suppa, eller tenker du på olja? Den blir helt rød fra choritzoen. Let me know om det gikk bra å lage den : )
SvarSlettSuppefesten bør gjentas, og gjerne Ooga tchakka (haha, skrives definitivt ikke sånn)! Skal hyttelere litt da, men vi snakkes nærmere : )