Sett ovnen på 200 grader, og stup inn i kjøleskapet etter det du måtte ha av grønnsaker liggende. Harde rotgrønnsaker kan også brukes, og kjøttet kan selvfølgelig fjernes om man vil ha vegetarmat. Pølsene pleier jeg faktisk å ha i fryseren, for de tiner nok til å skjæres så fort de treffer kjøkkenbenken.
Her er hva jeg hadde i kjøleskapet:
4-5 poteter
1/2 squash
1/2 (rød) løk
2 tomater
1/2 paprika
4 middels store champignon
2 middagspølser
3 fedd hvitløk
3 ts. Provencekrydder
Olje eller smør
Salt og pepper etter ønske.
Kutt grønnsakene i skiver på cirka en halv centimeter. Legg dem så lagvis i en smurt ildfast form. Dytt halve hvitløksfedd mellom radene i formen, og krydre etter ønske. For de som ikke liker provencekrydder, er det også godt å helle en kopp rett i koppen blomkål- og brokkolisuppe over. Selv pleier jeg også på bruke litt olje eller flytende melange over grønnsakene, om jeg ikke bruker suppen.
Hele herligheten tar ca. 30 minutter å lage, alt etter hvor kjapp man er med kniven. Jeg lover at det smaker!
Ps - Retten kan også gratineres med ost. Den drysses i tilfelle over i det en setter maten inn i ovnen.
Nice blog! : )
SvarSlettI have tried this dish... good stuff!!!
Hvor lenge i ovnen? :) x
SvarSlettCa 20 minutter i ovnen : )
SvarSlett