onsdag 4. mai 2011

Fransk SuPeRsuPpe

Denne suppa er faktisk noe av det beste, og kanskje sunneste jeg vet, men det aller, aller beste - den lages i en fei!

Til 2 glupske personer trenger du: 

8 poeteter
3 gulrøtter 
3 stenger selleri
2 kyllingfileter
3 - 4 cm purre- eller vårløk
En slant kålrot
1/2 - 1 buljongterning
2 dl melk
Krydres med salt og pepper. 

Pepperrot kan forresten også brukes. Den holder seg lenge, og er litt mer wasabi-aktig i smaken enn vanlig pepper. Denne gang brukte jeg også persillerot, men sellerirot og andre rotgrønnsaker kan man fint bruke. Og, jeg har til min store fornøyelse funnet ut at urten kjørvel passer utmerket i store dunger i denne suppa, men det hadde jeg ikke i hus 8o/

Og her er det geniale:
Sleng vannet på kok idét du kommer inn døra hjemme. Skrell poteter, gulrot, kålrot og deretter resten. Alle grønnsakene plumpes oppi gryta så snart de er ferdig skrellet. Så snart vask-, kutt- og skrellinga er ferdig, er faktisk suppa også det, etter 5 minutter. Er man skikkelig kjip og usunn, kan man selvfølgelig putte oppi pølser ; ) 

Helt til slutt, akkurat når suppa når bollebunnen, kan man (og bør man synes jeg) ha oppi en squett melk.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar