søndag 27. mars 2011

Chai fra scratch!

Som et resultat av ei særdeles hyggelig 3o-årsfeiring i går, har udugelighten slått til for fullt i dag. Etter å ha hatt en sofa på ryggen i mange timer, boblet det opp et påtrengende behov for, kort summert, alt spiselig. Fornuftigheten inntok til slutt kroppen, og på kjøkkenet bakset jeg sammen en masala chai. Teen er fra India og består av te tilsatt aromatiske krydder og urter. Har drukket den ferdigblandede på cafeer og kaffebarer mange ganger, men jeg lover, denne er bedre!  Det fine med denne fasitløse oppskriften er at det ikke kan gå galt, hvilket passet meg utmerket akkurat i dag. Sånn ble min variant:

6 kopper  vann
6 - 12 cm fersk ingefær
4 - 6        nellikspiker
4 - 8        kardemommefrø
8 - 10      svarte pepperkorn
Om du vil kan du også bruke stjerneanis, lakrisrot (veldig søt), fennikkelfrø eller appelsinskall.


Sett vannet på kok, og ha skivet ingefær i fra starten av (skallet kan fint være på). Ha i resten av krydderet, med skall og det hele, når vannet begynner å boble. Småkok i 20 minutter, sil av krydder og urter, og trekk te i blandingen. Ferdig!





2 kommentarer:

  1. Glede mæ tel å smake:):)

    SvarSlett
  2. Åh, chai e så godt! Den der skal æ jommen prøve mæ på sjøl... Takk for tips :)

    SvarSlett