torsdag 24. mars 2011

Kjipp kjapp variant av Vichysoisse

Vichysoisse - suppa som høres så fancy ut at en skulle tro det tok minst en uke å lage den. Tvert imot, kun 20 minutter fra du trør over dørstokken til kjøkkenet.

Her er hva jeg puttet i herligheten:

10   poteter
1/2  purreløk (den hvite enden)
2     fedd hvitløk
2 dl fløte
8 dl grønnsaksbuljong
(funker fint med kube)
Noen skiver choritzo
(du finner hele pølser rimelig på Rema)
Salt og pepper

Deretter trillet jeg oppi disse ingrediensene, som du strengt tatt kan droppe om du vil.
                                                                               
1 - 2 ss sitronsaft
1/2  revet muskatnøtt
2 bay leaves (hva pokker heter det på norsk??)

Sleng skivede poteter, purre og hvitøk i buljongen. Jevn suppa med stavmikser, og ha deretter fløten i. Hell i skåler, pynt med choritzo  (bacon/spekeskinke funker sikkert også) og noen ringer med purre.

...og sånn ble den. Herlig!




























Ps - suppa er mildt sagt mektig.

4 kommentarer:

  1. Glede mæ til å prøve den ut :) Gjerne flere mat tips fra mester kokken :D

    SvarSlett
  2. Men, ka anna har du på suppa? Og chorizo'en, har du steika den? Ser veldig godt ut, æ har skrevve den i oppskriftsboka mi :D xx

    SvarSlett
  3. Åh NAM! Suppefest hos dåkker igjen i påsken? :)
    Bay leaf = laurbærblad

    SvarSlett
  4. Så bra! Det er bare stekt choritzo på suppa, eller tenker du på olja? Den blir helt rød fra choritzoen. Let me know om det gikk bra å lage den : )

    Suppefesten bør gjentas, og gjerne Ooga tchakka (haha, skrives definitivt ikke sånn)! Skal hyttelere litt da, men vi snakkes nærmere : )

    SvarSlett